ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΖΩΗ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ: Παντρεύοντας την Τέχνη με τη Μόδα

Όταν κάποιος επιχειρεί να “παντρέψει” δύο διαφορετικούς κόσμους, το αποτέλεσμα αναμένεται είτε εντυπωσιακό, είτε αποκρουστικό…  Στην περίπτωση της Ζωής Μοσχανδρέου, η Τέχνη συνδυάστηκε με τη Μόδα, με έναν ιδιαίτερα όμορφο τρόπο!

Ζωή ΜοσχανδρέουΜε σπουδές στις Δημόσιες Σχέσεις, μεταπτυχιακό στο Σχέδιο Μόδας και πρακτική σε ιταλικό οίκο, η Ζωή Μοσχανδρέου ξεκίνησε το 2014 την υψηλή ραπτική, σχεδιάζοντας τουαλέτες με ακριβά υφάσματα. Οι γνώσεις της ωστόσο στην Τέχνη, αφού μεγάλωσε στην πινακοθήκη Μοσχανδρέου στο Μεσολόγγι, την ενέπνευσαν να επιχειρήσει κάτι πρωτοποριακό: να “παντρέψει” Τέχνη και Μόδα μαζί, μεταφέροντας σημαντικά έργα Ελλήνων δημιουργών, σε μαγιό!

Ξεκίνησε λοιπόν να αποκτά τα δικαιώματα των καλλιτεχνών, και να μεταφέρει τα έργα τους σε ολόσωμα μαγιό, μπικίνι και ρούχα παραλίας. Η αρχή έγινε με τον Απόστολο Γιαννάτο και τα Άνθη:

Ο σεβασμός που τρέφει για τους καλλιτέχνες, κάνει την Ζωή Μοσχανδρέου να ρίχνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην σωστή απεικόνιση του εκάστοτε έργου, πάνω στο μαγιό. Δεν αρκεί μόνο η υψηλή ποιότητα των υφασμάτων, αλλά απαιτείται και η πολύ υψηλή ανάλυση του κάθε έργου για να διασφαλιστεί η ορθή αποτύπωσή του στο ρούχο. Δείτε για παράδειγμα τα Πράσινα Πουλιά του Αλέκου Φασιανού:

Μόλις σχεδιαστεί το λεγόμενο print, βγαίνει το πατρόν και ξεκινάει η παραγωγή – αποκλειστικά σε ελληνικές βιοτεχνίες. Ο στόχος επιτυγχάνεται, όταν κάποιος αναγνωρίζει στο μαγιό, το έργο του Έλληνα καλλιτέχνη. Όπως το Invented City της Ελεάννας Μαρτίνου:

Απώτερος στόχος της Ζωής Μοσχανδρέου είναι να προωθήσει τα έργα των Ελλήνων καλλιτεχνών στο εξωτερικό, γι’ αυτό και κάθε μαγιό συνοδεύεται με καρτελάκι που έχει το αναλυτικό βιογραφικό του κάθε δημιουργού. Μπορείτε να βρείτε τα μαγιό στο eshop artofzoe και στη μπουτίκ Under a Fig Tree στην Σαντορίνη.

Ακολουθήστε τη Ζωή Μοσχανδρέου στα social media:

Facebook: @artofzoebeachwear

Instagram: @artofzoe_beachwear

Pinterest: Art of Zoe

Add Comment

Click here to post a comment